My 5iveT v1.5 basher build thread

dougstar

Well-Known Member
Messages
2,122
Location
KZN South Africa
If you rig is up do both of the front wheels turn freely when your turn them in the same direction? Yum the grafil guards are nice (y) dam pricy buto_O
 

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
If you rig is up do both of the front wheels turn freely when your turn them in the same direction? Yum the grafil guards are nice (y) dam pricy buto_O
With the power OFF
I can turn the wheels left/right by hand but there is a slight back pressure from the servo.


With the power ON
I CAN’T move the front wheels freely at all by hand.
 

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
Ok(y) what i was asking roll together forward or backwards . you said when you pull off it shakes or something. Are the front brakes binding?

Yes it rolls easy if i push it, front or back

When I punch it from a dead start, I can see the front wheels shake/wiggle a little bit.
 

Seandonato73

Well-Known Member
Messages
1,217
Prolly some play in the bearings. My dbxl did something similar to that. Ended up replacing the hub bearings.
 

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
Prolly some play in the bearings. My dbxl did something similar to that. Ended up replacing the hub bearings.
Thanx for the advice @Seandonato73, It won’t hurt to change out the wheel bearings.
I have a kit on the way, it will be awesome if this fixes the issue.
(y)




—-Question ?

What do you guys do with the extra wire from the servos ??? Do you stuff it all in the RX box or zip tie it on the outside ?...
 
Last edited:

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
Today I installed the

-Bartalone body panels and full force windows and wheel wells.
I used the Full force wheel wells instead of the Bartalone. From the Bartalone kit I only used the side panels

I also installed both rear windows but had to take off the bottom window because it blocks my access to the body pins ....

Hopefully this helps keep the dirt down in the inside.

Here are some pics

9A76428B-CF74-4264-9B61-A5B255D85F0E.jpegC80453C2-F559-43AE-ADF1-B62704D7EB3C.jpegF5885F14-0000-49A8-920F-912BF9B00E99.jpeg543F2B0E-D980-44AF-ADC4-DA9D5D5488A0.jpegBCDA0E63-2860-441E-9E06-17B316F02216.jpegF53FDDB2-2D19-4519-A7DA-FD35DA1648E3.jpeg1EB97954-6C3E-4E8A-BE76-D437C9E08CBD.jpeg
 

RC RT

Well-Known Member
Messages
90
Location
San Ramon Ca.
So as far as I know the RX always sends power and ground out. It's the signal wire that tells everything what to do.
I agree,
Lights just use power/neutral there is no switching actuly going on inside the receiver, the third wire is the signal and that is whats switching or changing voltage
 

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
Took the 5iveT for a little bashing today and in the mist of it all.... the 5iveT flew into a canal :rolleyes:

It was sumerged in about 5ft of water for a good 15’minutes
I almost couldn’t find it.

What’s the damage ???
just the throttle servo broke

The Rx didn’t want to link with the remote, so I took it apart and dried it with my GF hair dryer, it’s working like a champ now :geek::ROFLMAO::ROFLMAO:


I’m super happy my 5iveT survived
It’s a true warrior
E320C7B9-A930-48B8-8F77-84717A61A662.png
 

Basher5iveT420

LSF Plus Member
PLUS member
Messages
209
Location
Florida
:eek:.....pics..:unsure:.or it didn't happen..........:ROFLMAO:
Hey what did you find out with you range issues. And is that salt water?
@evssv i posted a picture, I have a video of the 5iveT under water too. But I don’t know how to post videos here

Hey @bigdipperfred
No it’s lake water, no salt just super smelly
And
Nothing new on the range issue.
Today I was doing range tests, it consistently cut off at 300ft.... I know this because I walked it a total of 6 times :(

I have a new RX on the way, I’ll try it out when it arrives see if I notice a difference.


Question ;
Do you guys leave the antenna cable within the plastic tube ??

I’ve seen mixed reviews on this. Some due some don’t.

So far I’ve been leaving the antenna cable within the plastic tube.

But
Today after I put everything back together I left a small piece of the antenna cable OUT and wrapped it around the top with a little rubber cap...
I’ll update to see if this makes a difference with the range.

The only other thing that’s inside the RX box is the killer bee kill switch and cables from the servos.
I thought maybe this could be causing some type of interference with the range ???
Because
300ft from a Futaba 4pv is horrible range
 
Last edited:

evssv

Well-Known Member
Messages
2,582
Location
Bristol uk
cool....I musta missed it..;)....and yes....I leave the thin end jus inside the top of the tube to protect it...(y)....highly doubt u got interference from servo/kill switch tbh...
 

Z.hb71

Well-Known Member
Messages
3,257
Location
Manvel, Texas
cool....I musta missed it..;)....and yes....I leave the thin end jus inside the top of the tube to protect it...(y)....highly doubt u got interference from servo/kill switch tbh...
Kill switch will give interference, u need to add one of these
IMG_20190102_170801.jpgIMG_20190102_170744.jpg normally they do come with the kill switch, here's it on the kill switch wire
IMG_20190102_170818.jpg
 
Top