Register and gain access to Discussions, Reviews, Tech Tips, How to Articles, and much more - on the largest Large Scale RC community for RC enthusiasts that covers all aspects of the Large Scale RC!

Register Today It's free! This box will disappear once registered!

need servo torque?

Discussion in 'Large Scale RC Electronics' started by todd217, Mar 10, 2007.

Tags:
  1. todd217

    todd217 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    215
    Likes Received:
    0
    Location:
    rantoul,il
  2. RCXpress

    RCXpress Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton AB CAN
    403oz/in torque, but on a plastic servo horn. Hm. I guess if you really need that much grunt in your servos, you can afford to go looking for the aftermarket aluminum horns eh?
     
  3. todd217

    todd217 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    215
    Likes Received:
    0
    Location:
    rantoul,il
    i don't see how they get that much torque out of a standard size servo while still having good speed.
     
  4. tulz43

    tulz43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    111
    Likes Received:
    1
    Location:
    Gettysburg, PA
    That is a monster...might put that on the brake and throttle when I get some front brakes for the Baja.
     
  5. Gussy

    Gussy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mildura, Australia
    Looks like a good servo for the baja with front brakes... pity its so costly...